Nyheter

Skarp uppgång i början av året

Börsåret 2013 har börjat på bästa sätt för IKC Fonder. Några exempel är PPM-fonden FBP Opportunities Flexible som har gått upp hela 7,44 % och SEB FBP 0-100 som noterar en ökning med 4,39 % sedan årsskiftet (per 22 jan 2013). 


Inge Knutsson, vår förvaltningschef kommenterar den kraftiga uppgången: "Redan i september 2012 började vi vikta upp aktier i våra fonder eftersom det började dyka upp tecken på att en vändning i konjunkturen var på väg. Denna förändring gav några procent i avkastning fram till årsskiftet men det var efter nyår som det verkliga lyftet kom. Om konjunkturen har nått sin botten ser vi stora möjligheter till bra avkastning även framöver. Den region som enligt vår analys har bäst potential framöver är Asien. Där finns bra tillväxt och samtidigt bra potential för avkastning. Den goda efterfrågan i inhemsk konsumtion och investeringar i denna region kommer även framöver att stödja aktiemarknaderna."


Inge Knutsson är dock noggrann med att påpeka att marknaderna går i vågor och att denna typ av kraftiga uppgångar brukar följas av en rekyl.


Läs mer om vår fondutveckling >>