Nyheter

Pressmeddelande - IKC Filippinerna Flexibel

Svenskt fondbolag storsatsar på Filippinerna

Öppnar kontor i Manila och startar Filippinerna-fond


Det Malmöbaserade fondbolaget IKC Fonder storsatsar på Filippinerna. Man öppnade eget kontor i Manila i höstas och lanserar nu Sveriges första Filippinerna-fond.

 

– Filippinerna är ett land som många i Sverige förbisett, säger IKC Fonders VD Hans Andersson.

 

Men faktum är att det är ett av Asiens mest intressanta länder och man tilldelades s å sent som i fjol ”Investment Grade” av Standard & Poor´s och Fitch.


 


IKC Fonder har under ett antal år gjort betydande investeringar i Filippinerna genom flera av sina fonder. Det har gett en insikt i marknaden som nu lett till att man beslutat att göra en stor satsning på landet. Det första steget var att man öppnade ett eget kontor i Manila.


 

-      Kontoret öppnades samtidigt som landet drabbades av tyfonen Haiyan (Yolanda) hösten 2013, säger Hans Andersson .

 

-      Det var givetvis fruktansvärt, men efter att chocken lagt sig insåg vi att vår verksamhet faktiskt handlar om att göra den sortens investeringar som hjälper befolkningen att utveckla sitt eget land. Vi deltar givetvis också aktivt i olika sociala hjälpprogram.


 

Första Filippinerna-fonden

 

Filippinerna är ett av de länder som bedriver störst handel i Asien, och en av USA:s största handelspartners . Så gott som all affärsverksamhet utförs på engelska och affärskulturen har stora likheter med den i väst. När nu IKC Fonder lanserar sin fond IKC Filippinerna Flexibel, är det den första publika fonden i Sverige som enbart investerar i landet.


 

– Vi ser Filippinerna som en mycket intressant tillväxtmarknad som också har en stor mognad.

 

2013 tilldelade Standard & Poor´s och Fitch Filippinerna kreditbetyget ”investment grade” vilket betyder att det nu är enklare för förvaltningsbolag att göra investeringar i landet. Tillväxten i Filippinerna ser framöver ljus ut med en prognos på ca 6,5% för 2014. 


 

Inge Knutsson , chefsförvaltare och grundare av IKC Fonder, är ansvarig för kontoret i Manila och besöker landet regelbundet. Tillsammans med nyanställda analytikern Rosel Ponce förvaltar han fonden IKC Filippinerna Flexibel.

 

IKC Filippinerna Flexibel finns bland annat på Nordnet, Aktieinvest, Fondmarknaden.se , samt hos PPM .


 

För mer information: www.ikcfonder.se/filippinerna

 


Hans Andersson, VD IKC Fonder: 040-660 70 00 eller hans.andersson@ikcfonder.se 


Läs hela pressmeddelandet från vårt pressrum HÄR