Nyheter

Lysande start för Filippinerna-fond

Tillväxtmarknaderna ligger i toppen

Tillväxtmarknaderna stiger nu för tredje månaden i rad och en av de allra starkaste är Filippinerna. IKC Fonder har sedan årsskiftet levererat en avkastning på 17,13 % (NAV per 140513 ) på sin nya fond IKC Filippinerna Flexibel. Filippinernas ekonomi är nu den snabbast växande i Sydostasien; före länder som Indonesien, Singapore, Malaysia och Thailand.

 

 

–  IKC Filippinerna Flexibel är en uppstickare och det är självklart glädjande att vi har fått en så bra start, säger IKC Fonders VD, Hans Andersson och forsätter:

 

– Standard & Poors höjde sitt kreditbetyg på Filippinerna med ett steg från BBB- till BBB vilket ger stabila utsikter för framtiden. Landets centralbank beräknar en tillväxtprognos på ca 6,5 – 7,5 % för 2014 och 2015.

 

IKC Filippinerna Flexibel är en fond som placerar minst 70 procent av kapitalet i filippinska aktier. Resterande andel kan däremot placeras i allt från räntor till aktier från andra delar av världen. Under 2014 erbjuder IKC Fonder att placera i fonden (andelsklass A) utan förvaltningsavgift när man placerar direkt hos IKC Fonder eller via Pensionsmyndigheten.

 

Hans Andersson

VD IKC Fonder

 

040-660 70 00

hans.andersson@ikcfonder.se

 

http://news.cision.com/se/ikc-fonder