Nyheter

Svenska företag nätverkar för investeringar i Filippinerna

Allt fler svenska företag börjar visa intresse för investeringar i Filippinerna. Nyligen besökte en svensk näringslivsdelegation landet för en mottagning med den svenske ambassadören i landet och lokala företag.En svensk näringslivsdelegation under ledning av Klas Molin, Sveriges ambassadör i Thailand, Laos, Burma och Filippinerna, tillsammans med Business Sverige, höll en mottagning i Manila 6 Maj 2014. I delegationen ingick både svenska företag som redan gör affärer i Filippinerna och sådana som är tänkbara nya aktörer på den filippinska marknaden som BIAB International AB, Husqvarna, Innoventum AB, Ecoloo Group och Atlas Copco.
 
– Det finns ett stort behov av investeringar i Filippinerna efter tyfonen Yolanda, säger svenska fondbolaget IKC Fonders filippinske analytiker Rosel Ponce som var en av deltagarna.
– Det handlar både om rena återuppbyggnadsåtgärder där lokala företag söker internationella partners, men också om att visa svenska företag potentialen i landets ekonomi.
 
Snabbt växande ekonomi.
 
Filippinerna är en av de snabbast växande ekonomierna i världen. Landet har ett stort överskott i statsbudgeten och resurser satsas på infrastruktur, utbildning och hälsovård.
 
– Filippinerna är ett land strategiskt beläget i den snabbt växande Asean gemenskapen, säger IKC Fonders VD Hans Andersson.
– Man har en välutbildad och engelsktalande arbetskraft med bred kompetens. Vi öppnade kontor i Manila redan i fjol och investerar  i landet genom  vår nya fond IKC Filippinerna Flexibel.
– Vi tror och hoppas att fler svenska företag snart ser potentialen i detta spännande land.


Hans Andersson

VD IKC Fonder

040-660 70 00


hans.andersson@ikcfonder.se


http://news.cision.com/se/ikc-fonder