Nyheter

Ny styrelseordförande i IKC Fonder

IKC Fonders ägare har utsett Joakim Ollén till ny styrelseordförande i IKC Fonder. Han ersätter Bo Åhnebrink som avgår för att fokusera på andra affärsverksamheter.

Joakim Ollén, som är 59 år, är sedan 2007 vd i fastighetsbolaget KunskapsPorten. Under de senaste trettio åren har Joakim haft ledande befattningar i den offentliga och privata sektorn, bland annat som General Director på Lantmäteriet och koncernchef på Akademiska Hus.

I Malmö är han främst känd som finanskommunalråd och kommunstyrelseordförande fram till 1994 och som styrelseordförande i dåvarande Sydkraft i mitten på 90-talet. Det senaste året har han verkat som styrelseledamot i IKC Fonder.

– Jag välkomnar Joakim Ollén till posten som styrelseordförande och vill samtidigt tacka Bo Åhnebrink för hans gedigna insatser som aktad och dedikerad styrelseordförande under de gågna åren, säger Inge Knutsson, grundare och chefsförvaltare på IKC Fonder.

Vi tror att både våra kunder och företaget tjänar på en stor bredd bland styrelsemedlemmarna och Joakim Ollén kommer i detta sammanhang tillföra hög kompetens, fortsätter Inge Knutsson.

- IKC Fonder är ett framgångsrikt bolag med stor potential. Det ska bli spännande att vara med och formulera IKC Fonders framtida strategi och bidra med nya perspektiv, säger Joakim Ollén.

IKC Fonders styrelse bestå nu av:


Joakim Ollén (styrelseordförande)
Anders Norman
Evami Svensson

Vid frågor kontakta:


Inge Knutsson 040 - 660 70 00
Joakim Ollén 040 - 630 46 50