Nyheter

Vi önskar dig en God Jul & Gott Nytt År!

Nu när julen står för dörren och året närmar sig sitt slut, är det dags att reflektera över året som gått. Mycket har hänt och några större händelser utmärker sig särskilt. Vi har jobbat intensivt med att öka tillgängligheten av våra fonder genom att sluta avtal med olika samarbetspartners. Detta kunderbjudande forsätter vi utveckla – allt för att det ska bli enkelt och smidigt att investera i våra fonder.


Våra satsningar att finnas valbara har gett oss möjligheten att ytterligare fokusera och utveckla vårt PPM-erbjudande. Under året har vårt fondutbud hos Pensionsmyndigheten utökats med tre fonder; IKC Asien Flexibel, IKC Filippinerna Flexibel och räntefonden IKC Sunrise. Det är viktigt att du är aktiv i ditt val av pensionsfonder, det kan göra stor skillnad för din ekonomi då du slutar arbeta. Våra fonder erbjuder alla typer av placeringsinriktningar och sammanlagt finns nio IKC fonder valbara hos Pensionsmyndigheten.


Vi har turnérat landet runt tillsammans med Aktiespararna, Avanza och Nordnet under året som har gått. Det har fokuserats på ämnen kring fondsparande och investeringsstrategier och vi har haft nöjet att möta många nyfikna och intresserade fondsparare.


Fondernas förvaltningsresultat för 2014 visar en god avkastning och särskilt glädjande är att våra förvaltningstjänster inom 0-100 konceptet levererat ett resultat som i vissa fall får anses ligga över förväntan. En vidareutvecklad förvaltningsprocess, tydliga riskmandat och ett utvecklat samarbete med utvalda fondförvaltningsföretag ligger främst bakom framgångarna.


Vår senaste fond IKC Filippinerna Flexibel har dessutom uppvisat en mycket stark utveckling. Vi tror att Filippinerna är Asiens stigande stjärna – en av världens snabbast växande ekonomier. Ett mycket intressant och vackert land med en löftesrik framtid. Med ett kontor i Manila har vi ett starkt nätverk på plats och kan därifrån ha uppsikt över hela Asien, vilket ger oss en ledande position.


Vi har vidare under hösten genomfört ett omfattande varumärkesarbete som resulterat i en bra grund att arbeta vidare med. En tydligare orientering mot ett samlat kunderbjudande, där vi har förhoppningar att kunna få en kraftfull position det kommande året.


Istället för ett julkort har vi valt att stödja SOS Barnbyar och deras viktiga verksamhet som hjälper utsatta barn till att få en trygg och kärleksfull uppväxt. Genom vårt engagemang med SOS Barnbyar har vi fått följa en av de åtta barnbyar som de startat i Filippinerna. Det är berikande att se utvecklingen i en verksamhet som bidrar till att skapa en trygg familjemiljö för barn och ungdomar. Barnbyn som IKC Fonder stödjer i Manila har funnits sedan början på 60-talet.  Vi vill inspirera alla att stödja denna viktiga verksamhet och vill du veta mer om hur man blir fadder eller ett fadderföretag surfa in på www.sos-barnbyar.se


Inför nästa år hoppas vi på förnyat förtroende från våra befintliga kunder och att nya kunder vill påbörja ett samarbete med oss. Det har varit ett roligt, intensivt och händelserikt år. Med många lyckönskningar inför det kommande året och hopp om fortsatt gott samarbete önskar vi på IKC Fonder dig en härlig jul och ett gott nytt år!


Hälsningar från oss alla,


Hans Andersson

Vd, IKC Fonder