Nyheter

Filippinerna - en av världens hetaste fondmarknader

I senaste utgåvan av Privata Affärer (nr 3) publicerades en artikel om de 23 mest spännande fondmarknaderna i världen. Filippinerna finns med på listan och landets framtidsutsikter förutspås bli den snabbast växande ekonomin i Sydostasien under 2015.


PA
Artikel är hämtad från Privata Affärer (nr 3). Foto: Privata Affärer

Sjuklingen som har tillfrisknat


Det är inte länge sedan Filippinerna kallades "Asiens sjuke man". Nu är landet en av världens snabbast växande ekonomier.

Det har vänt på allvar för Filippinerna, som under många år släpade efter övriga sydostasiatiska länder i ekonomisk utveckling. Nu ligger tillväxten på 5,3 procent, trots regelbundna naturkatastrofer. Landet är demografiskt och politiskt stabilt med en ekonomi som har liberaliserats. Framstegen har lett till att världens stora kreditvärderingsinstitut har uppvärderat Filippinernas kreditbetyg från skräpstatus till "investment grade" vilket innebär att internationella pensionsfonder och försäkringsbolag får investera i landet.

- Filippinerna rankas på en högre nivå än Grekland och Italien, konstaterar Inge Knutsson som förvaltar IKC Filippinerna och bor i landet under vinterhalvåret.

I år öppnar sig det som kallas "demografiskt fönster", en befolkningsbalans där andelen i arbetsför ålder är mycket hög. Tillståndet brukar vara i 30 - 40 år.

- När andra tillväxtmarknader hamnat på den nivån brukar man se en väldigt stabil utveckling, säger Inge Knutsson.

Filippinerna är också det land som tjänar allra mest på det låga oljepriset, enligt analysbolaget Oxford Economics. 


Vill du veta mer om fonden IKC Filippinerna?
Kontakta oss gärna!

Tel: 040 -660 70 00 eller info@ikcfonder.se