Nyheter

Glad Sommar!


 

 

Midsommar närmar sig och vi går mot semestertider ...

Mycket har hänt och vi har under vårkanten fortsatt vårt långsiktiga arbete med en tydligare orientering mot ett samlat kunderbjudande. Det har inneburit ändringar i fonders fondbestämmelser med syftet att effektivera förvaltningen och förädla vårt erbjudande. Några av de åtgärder som skett är bl.a. att fonderna nu bär samma namn som fondbolagets namn, IKC, tillsammans med sitt fondnamn. Det har även utförts fondfusioner, fondkaraktärsförändringar samt att utdelningsmöjligheter i fonderna tagits bort.

Vi lanserade en ny fond i början av året och utökade därmed vårt fokuserade fondutbud med en fastighetsfond. IKC Fastighetsfond är en aktivt förvaltad aktiefond som främst investerar i svenska bygg- och fastighetsbolag samt hotellverksamhet. Fonden har även möjlighet att investera 30 procent av tillgångarna globalt vilket ger fonden en bredare och mer intressant inriktning än andra fastighetsfonder på marknaden.

Under året har vårt fondutbud hos Pensionsmyndigheten utökats med vår senaste fond, IKC Fastighetsfond. Sammanlagt hittar du nio IKC fonder hos Pensionsmyndigheten där vi erbjuder ett brett fondutbud med olika placeringsinriktningar.

Genom vårt långsiktiga engagemang med SOS Barnbyar har vi fått följa en av de åtta barnbyar som startats i Filippinerna. I mars hade vi möjligheten att besöka barnbyn i Ayla Alabang Village utanför Manila som vi samarbetat med sedan 2013. Vi fick ett fantastiskt välkomnande av hela barnbyn och det var berikande att få se hur barnen som kommit dit under svåra förhållanden nu har en trygg hemmiljö och får den omsorg som ett barn behöver för att känna sig trygg.

 

Vi kommer ha öppet under hela sommaren och har du några frågor kring våra fonder är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst på 040 - 660 70 00 eller info@ikcfonder.se

Vi på IKC Fonder vill med dessa ord önska dig och dina närmaste en riktigt glad och trevlig sommar!