Nyheter

Stort intresse för IKC Finansforum

En inspirerande kväll som fylldes med aktuella teman kring sparande och investeringar, med ett särskilt fokus på omvärldsfaktorer. Vi kan konstatera att IKC Finansforum i Malmö den 10 september rönte stort intresse och eventet besöktes av cirka 150 personer.


Kvällen inleddes med registrering och mingel på Malmö Börshus och programmet startade med att Hans Andersson VD för IKC Fonder och Birgit Jakobsson VD för IKC Capital hälsade alla varmt välkomna.

IngeKnutsson


IKCs grundare och chefsförvaltare Inge Knutsson intervjuades av IKC Capitals försäkringsexpert Mikael Lundstam om sin resa. En resa som började med ett försäkringsmäkleri och med åren har utvecklats till IKC-koncernen. En koncern som idag erbjuder både finansiella produkter och tjänster med sitt huvudkontor i Malmö. De senaste åren har även Filippinerna varit Inges fokus där han ser goda tillväxtmöjligheter och sedan 2013 förvaltar han fonden IKC Filippinerna.

HenrikMitelman

 

Utöver IKCs egna specialister, höll Henrik Mitelman, oberoende analytiker och prisbelönt krönikör i Dagens industri, ett entusiasmerande föredrag om globala trender som ändrar allt. Henrik delar Inges tro på Asiens tillväxt och att potentialen är fortsatt mycket stor; kraften i en ung och allt mer välutbildad befolkning med stort konsumtionsbehov är på väg ut i samhället de närmaste decennierna.


IKCCapital

 

Efter Henrik Mitelmans inspirerande analys över vart världen är på väg växlade programmet över till Lars Bredenberg, förvaltare på IKC Fonder och Mia Söderberg, rådgivare på IKC Capital. De beskrev förvaltningstjänsternas investeringsmodell och hur förvaltningsrådet tänker angående risker när de väljer ut fonder till IKC Capital Försiktig och IKC Capital Balanserad. För den som är intresserad av en aktiv förvaltning men inte har tid eller kunskap att själv övervaka sitt sparande är förvaltningstjänsterna ett bra alternativ.

TobiasOlsson


Sist ut var IKC Fonders försäljningschef Tobias Olsson som presenterade den globala aktiefonden IKC Global Brand. En fond som placerar i starka och välkända varumärken med något lägre risk i jämförelse med andra globalfonder. Tobias visade upp några av de produkter som finns representerade i fonden.