Nyheter

IKC önskar alla en riktigt glad och trevlig påskhelg!


sos-barnbyars-armbandPåsken närmar sig och de senaste dagarna har även våren börjat titta fram. Det betyder att det snart är dags att inhandla påskägg och vi vill inspirera att fylla det med något annat än bara sötsaker. Det finns barn runt om i världen som drömmer om en egen familj och gå i skolan. Varför inte toppa påskägget med årets viktigaste armband!

SOS Barnbyar har nyligen presenterat den femte armbandsdesignen, tillverkat av ett litet familjeföretag i Turkiet. Armbandsförsäljningen har sammanlagt genom åren genererat närmare 8 miljoner kronor. Pengar som gått till SOS Barnbyars arbete i bland annat Bangladesh, Ukraina, Centralafrikanska republiken, Kosovo och Moçambique. Armbandet kostar 59 kronor och kan köpas på Hemtex och Apotea. Vill du veta mer om SOS Barnbyar? Klicka här >>

Fonder, försäkringar och Filippinerna ...

När man jobbar med fonder, investeringar och rådgivning är det lätt att man hamnar i en värld med enbart siffror. Det är minst lika viktigt att förstå landet, människorna och kulturen i den marknad man investerar i. I samband med vår etablering på Filippinerna inledde vi ett samarbete med SOS Barnbyar. Vi öppnade ett analyskontor i Manila och lanserade en fokuserad aktiefond – IKC Filippinerna. Sedan 2013 har vi varit ett stolt fadderföretag till SOS Barnbyar och vi har valt att rikta vårt stöd till en barnby som ligger i Ayla Alabang Village utanför Manila. Förra våren hade vi även möjligheten att besöka barnbyn och det var berikande att få se hur barn som kommit dit under svåra förhållanden nu har en lugn hemmiljö och får den omsorg ett barn behöver för att känna sig trygg.

IKC önskar alla en riktigt glad och trevlig påskhelg!